Цього року найбільш популярними туристичними напрямками серед українців на новорічні свята стали Західна Україна та Європа.

Зокрема, за даними онлайн-сервісу пошуку автомобільних попутників BlaBlaCar, на новорічні свята вже майже півмільйона українців запланували поїздки з попутниками та на автобусах.

Загалом, зазначають у компанії, у першій половині 2021 року кількість бронювань на платформі в Україні зросла на 18% порівнюючи з докризовим 2019 роком. Серед них 1 з 5 заброньованих місць – це квитки на автобуси.

"Також цього року на новорічні свята кількість карпулінгових поїздок зросте приблизно на 20%. Це пов'язано зі збільшенням кількості вакцинованого населення в Україні й початком пікового для платформи зимового сезону. Також спільні поїздки мінімізують кількість контактів з людьми, що робить їх популярними в посткарантинний період. Пік поїздок очікується на період 21-28 грудня та 3-10 січня", – йдеться в повідомленні.

При цьому найпопулярнішим напрямком для поїздок на новорічні свята традиційно стала Західна Україна, а топ маршрутів очолюють Яремче і Тернопіль. Загалом у 2021 році кількість карпулінгових поїздок до цих міст зросла на 30%.

Водночас, кияни вирушають не лише до Західної України – у новорічний період на платформі спостерігається зростання запитів на 30% на подорожі до Хмільника, Старокостянтинова та Рівного. При цьому попит на поїздки в Одесу, Чернігів та Харків залишається стабільно високим цілий рік.