На вулкан Ключівська сопка намагалася піднятися група туристів із двома гідами – всього 12 осіб.

У Росії на Камчатці п'ятеро туристів загинули при сходженні на вулкан Ключівський. Про це повідомив уряд Камчатського краю у суботу, 3 вересня.

"На Камчатці до Ключевського вулкану, на якому, за попередніми даними, отриманими від гіда, загинули п'ять приїжджих туристів, ще один мандрівник непритомний, і постраждав один гід, був направлений вертоліт Центру медицини катастроф із рятувальниками на борту", - йдеться в повідомленні.

За наявними даними, 30 серпня на вулкан висунулася група туристів із двома гідами – лише 12 осіб. Більшість із них приїхали з інших регіонів Росії, у тому числі й гіди. Організатором подорожі виступала туристична компанія із Новосибірська.

Напередодні дев'ять із дванадцяти людей розпочали сходження з висоти 3,3 тис. метрів, а решта залишилася в таборі.

Зв'язок із групою наразі здійснюється лише за супутниковим телефоном гіда. Подробиці події з'ясовуються. Тим часом туристам, які зараз перебувають на висоті, рекомендовано спускатися нижче, щоб уникнути переохолодження.

Після евакуації постраждалих прийматиметься рішення про те, як евакуювати з великої висоти тіла загиблих.

Нагадаємо, Ключевська сопка (Ключівський вулкан) – найвищий діючий вулкан Євразії. Його висота – 4,8 тис. метрів.

Раніше стало відомо, що найпопулярніший туристичний об'єкт Литви не прийматиме туристів із Росії. Йдеться про Пакруойський маєток, який визнано одним із 18 найбільш привабливих туристичних місць у Європі.