Україна посилює правила в’їзду через поширення штаму коронавірусу “Дельта”. Нові вимоги торкнуться іноземців та українців.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час сьогоднішнього засідання уряду, передає кореспондент УНН.

“Новий штам коронавірусу „Дельта“ активно поширюється Європою. Великий спалах спричинений цим штамом циркулює на території РФ. Ми пропонуємо нові правила перетину кордону, які наберуть чинності через 7 днів після офіційної публікації, щоб знизити можливість поширення вірусу на території України, якщо хтось інфікується за межами нашої країни. Також завдяки цим змінам ми зможемо робити більш якісні епідеміологічні розслідування у разі виявлення носія”, — розповів Ляшко.

За його словами, самоізоляція або обсервація невакцинованих від COVID-19 людей сприятиме контролю та зменшить шанс нового масштабного спалаху на території України.

“Варто зауважити, що для громадян України, які виїхали за межі країни до моменту набуття чинності цієї постанови, яку ми пропонуємо розглянути на уряді повернення додому буде залишатися без перешкод. З набранням чинності постанови громадяни України продовжать безперешкодно перетинати кордон в разі наявності хоча б одного щеплення від COVID-19. Іноземці завжди повинні мати негативний результат тесту, страховий поліс, а також в разі відсутності повного курсу вакцинації в іноземця чи хоча б одного щеплення громадянина України при перетині кордону буде запропоновано встановити додаток “Вдома”, — сказав Ляшко.

Ляшко зауважив, що особливому контролю підлягатимуть невакциновані іноземці та громадяни з Росії та Індії.

“Якщо вони провели 7 днів в цих країнах, вони підлягають обов’язковій самоізоляції без можливості її припинення”, — сказав Ляшко.