З настанням весни багато хто задумався, як швидко схуднути без шкоди для організму.

Розмірковуючи про те, як скинути вагу, важливо враховувати кілька важливих моментів. Екстрене схуднення не завжди буває корисним, а тому варто поставитися до боротьби із зайвими кілограмами відповідально. 

Раніше УНІАН вже розповідав, які вони - ліки, які не лікують, тепер же пропонуємо вам дізнатися, як схуднути за тиждень і швидко позбутися від животика. 

Правильне харчування - запорука вдалого схуднення

Щоб дізнатися, як схуднути на 10 кг, варто зрозуміти, що все залежить від харчування. Якщо ви не почнете стежити за тим, що їсте, ви ніколи не зможете схуднути в животі. Для початку варто відмовитися від постійних перекусів. Канапки, булочки і просто чаювання з печивом - головні вороги схуднення. 

Снідайте, обідайте і вечеряйте - від цих прийомів їжі відмовлятися не варто. А ось про полуденки і інші "проміжні" прийоми їжі краще забути. Так ви зможете швидко позбавитися від зайвої ваги і з радістю розповісте друзям, як схуднути в будь-якому віці. 

Додайте в свій раціон корисні продукти, не забувайте про нежирне м'ясо, яйця, горіхи, овочі та фрукти. Щоб було простіше внести все це в свій раціон, складайте меню на кілька днів і заздалегідь плануйте покупку продуктів, так ви зможете уникнути спокус "перехопити" щось на вулиці. Адже ви будете знати, що вдома на вас чекають вже приготовані корисні страви.

Відмовтеся від снеків, фаст-фуду і жирної їжі. Натомість ви можете приготувати собі здорові закуски, такі як гуакамоле, хумус або просто нарізані соковиті і хрусткі овочі. Відмова від жирних і солоних закусок допоможе вам швидко скинути вагу. Завдяки цим правилам ви більше ніколи не будете думати про те, як схуднути в обличчі, адже набряки підуть самі.

 

Рух і активність - худнути лежачи не вийде

Якщо ви почнете рухатися і то вам не потрібно буде хвилюватися про те, як схуднути у ногах. Дієтологи радять:

  • почати більше ходити пішки;
  • відмовитися від ліфта;
  • не користуватися громадським транспортом;
  • прогулюватися в парку замість того, щоб лежати на дивані.

Виходьте на роботу трохи раніше і вирушайте пішки - так ви зможете схуднути за тиждень на 5 кг, якщо додасте в своє життя фізичні навантаження.

Займіться йогою, бачатою або пілатесом. Робіть кардіотренування або займіться своєю розтяжкою, на YouTube є маса відеоуроків, з ними ви зможете спалювати жир і навіть не витрачатися на спортзал. Не варто думати, що схуднути за місяць або тиждень складно. Головне - не вірте екстремальним порадам, голодувати і пити "чарівні таблетки" точно не варто.