Пандемія коронавірусу дозволила легко забути про багато бід, які тривають в різних частинах земної кулі, зокрема про конфлікт на сході України. Про це заявив президент Польщі Анжей Дуда, виступаючи у вівторок з трибуни Генасамблеї ООН, передає УНН.

Так, польський лідер підкреслив що COVID-19 дозволив світу “легко забути про багато нещасть, які тривають в різних частинах нашої земної кулі, часто дуже близько до наших домівок”.

З його слів, під час пандемії з газет зникли повідомлення про трагедію у Сирії, а ситуація в Лівії, Ефіопії та Ємені “залишається майже непомітною” для жителів “багатої Півночі”. COVID-19 також не дозволив наблизитися до розв’язання ізраїльсько-палестинського конфлікту.

“На жаль, і на кордоні з Польщею відбуваються трагічні події, про які — у мене склалося враження — людство, здається, забуло”, — заявив Дуда.

“І все ж пандемія не зупинила війну в Україні, де з початку російської агресії загинуло понад 13 тисяч осіб, а одна держава захопила територію іншої держави. У Європі після Другої світової війни, в 21 столітті, Україна зазнала вторгнення”, — підкреслив польський лідер.

“Як відреагувала багата Північ на цю трагедію боротьби українського народу за незалежність? Це було будівництво величезного газопроводу „Північний потік-2“, по якому російський газ піде в Західну Європу, що принесе агресору ще більше мільярдів, і повна безпорадність, або навіть байдужість до того, що з цього моменту Україна знаходиться в ще більшій небезпеці”, — додав він.