Збалансований раціон харчування знижує фактор ризику при COVID-19. Про це в коментарі УНН розповіла дієтолог Олена Юдіна.

Зокрема вона радить правильно співвідносити білки, жири і вуглеводи в раціоні.

"Якщо білки, жири і вуглеводи (БЖВ) надходять в наш організм в правильному процентному співвідношенні - наш організм наповнюється вітамінами, мінералами і правильно функціонує. І всі органи і системи працюють як швейцарський годинник", - говорить Юдіна.

При цьому дієтолог рекомендує відмовитися від вживання жирної їжі, зокрема свинини.

"Споживання червоного м'яса, жирної свинини, просмажене у великій кількості рослинного або тваринного жиру забиває наші судини і може привести до низки серйозних захворювань: атеросклероз, ішемічний інсульт, інфаркт, цукровий діабет І та ІІ типу. Всі ці захворювання можуть наблизити нас до COVID-19.

Тому під час пандемії вкрай важливо стежити за своїм харчуванням. Не їсти рафіновані вуглеводи, солодкого, жирів і жирної свинини в тому числі", - радить фахівець.