Якщо ви вирішили схуднути, відмінним помічником для цього стануть – звичайні крупи. До того ж, з них можна приготувати безліч корисних, смачних страв і навіть, які можно істи після 18:00.

Редакція FoodOboz вибрала для вас 5 видів круп, які будуть ефективним інструментом в боротьбі із зайвими кілограмами.

1. Гречка

На гречці найкраще влаштовувати розвантажувальні дні.Це безпрограшний варіант сніданку, обіду і вечері для тих, хто хоче худнути. По-перше – вона дуже ситна і на довгий час дає відчуття ситості, а по-друге – швидко готується, достатньо всього лише залити крупу окропом і накрити кришкою.

Якщо ви вирішите влаштувати хоча б один розвантажувальний день на гречці, результат не змусить себе чекати, на вагах точно буде мінус.

Не забувайте обов'язково пити багато чистої води, а також трав'яного чаю.

2. Вівсянка

Вівсянка очищає організм.Найшвидша крупа в приготуванні, при цьому в ній великий вміст клітковини, яка так необхідна для очищення організму при схудненні. Також вона активізуємо процес травлення і очищення організму.

Для ще кращого ефекту вам досить додати в неї трохи кориці, яка активізує обмін речовин. Можна також підсолодити її медом, додати свіжі ягоди і фрукти.

3. Рис

Рис корисний при схудненні.Найкраще втрату ваги буде стимулювати – необроблений коричневий рис. Він дуже корисний для організму, а якщо до нього додати 1 чайну ложку кокосового масла, особливо в киплячу воду – це в рази зменшить його калорійність через вплив масла на крупу – воно змінює структуру крохмалю.

4. Ячна крупа

Кашу можна їсти зі свіжими салатами і м'ясом.Ячна крупа – дуже цінний продукт, в ній багато фосфору, який необхідний для гарного метаболізму, а також вона знижує цукор у крові. Також вона ситна, якщо з'їсти на сніданок – ви пару годин не будете відчувати голод.

5. Пшоно

Пшоно дуже просто готується. Легкий, смачний продукт, який сприяє виведенню жирів, токсинів з організму, при цьому насичує його магнієм, калієм, фосфором, сіркою і вітамінами. Готується крупа елементарно, достатньо всього лише її добре промити, залити 3 склянками води і варити до готовності.