Порядок прийому на здобуття вищої освіти в 2022 році офіційно затвердили, згідно з умовами вступу - основна сесія складання мультипредметного тесту, який цього ркоу заміняє ЗНО, відбудеться у середині липня, а головний етап вступної кампанії – у серпні, повідомив голова МОН Сергій Шкарлет у Telegram, пише УНН.

"Порядок прийому на здобуття вищої освіти в 2022 році заюстовано. У 2022 році для вступників до українських закладів фахової передвищої та вищої освіти будуть створені максимально можливі безпечні умови проведення вступної кампанії", - зазначив Шкарлет.

"Основна сесія складання НМТ відбудеться в середині липня, а головний етап вступної кампанії – у серпні", - вказав голова МОН.

Міністр нагадав, що цього року буде організовано Національний мультипредметний тест (НМТ), який відбудеться у формі комп’ютерного онлайн-тестування з трьох предметів (українська мова, математика, історія України).

"НМТ за кордоном відбудеться в один час із тестуванням в Україні. З різних спеціальностей буде встановлено відповідні вагові коефіцієнти оцінок", - повідомив голова МОН.

Також, з його слів, для вступників до магістратури буде проведено магістерський комплексний тест (МКТ) для спеціальностей «Право», «Міжнародне право» та магістерський тест навчальної компетентності (МТНК) для кон’юнктурних спеціальностей.