Обмеження доступу педагогічних працівників, які не вакцинувалися від COVID-19 до роботи в школі наразі незаконне. Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Омбудсмен нагадав, що з 5 серпня 2021 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 787 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236”. Тепер якщо в закладі освіти провакцинувалися лише 20% працівників — у “жовтому”, “помаранчевому”, “червоному” рівні епідемічної безпеки такий заклад буде зобов’язаний працювати дистанційно.

“...вакцинація педагогічних працівників не є обов’язковою: як і для всіх інших громадян вона залишається добровільною. Тому керівник закладу освіти не має права обмежувати доступ до роботи у школі вчителя, який не отримав щеплення. Саме тому як посадова особа я діятиму в межах чинного законодавства та захищатиму права педагогічних працівників, якщо директори не допускатимуть їх до роботи”, — написав Горбачов.