Український гурт Kalush Orchestra переміг у пісенному конкурсі Євробачення 2022. Він отримав рекордну кулькість балів від глядачів 439 із 480 можливих. Про це передає кореспондент УНН.

Після офіційного оголошення переможця цьогорічного конкурсу були опубліковані детальні результати голосування.

Глядацьке голосування

Від глядачів Kalush Orchestra отримали 439 балів та посіли переможне 1 місце на турнірній таблиці. Це найбільша сумарна кількусть балів отримані від глядачів за усі роки. Попередником був представник Португалії Сальвадор Собрал, який отримав 376 балів у 2017 році в Києві.

28 із 39 країн віддали Україні найвищий бал.

Голосування національного жюрі

Від журі Україна отримала сумарно 192 бали та зайняла 4 місце.

Найвище Україну оцінили: Польща, Молдова, Латвія, Литва та Румунія.

13 країн не оцінили Україну: Швеція, Нідерланди, Італія, Велика Британія, Іспанія, Фінляндія, Естонія, Болгарія, Австрія, Греція, Мальта, Північна Македонія та Сербія.

Нагадаємо

Україна виграла 66-ий пісенний конкурс “Євробачення-2022”, набравши 631 бал від міжнародних суддів та глядачів. Від глядачів Україна отримала 439 балів.

Це третя перемога України.

Додамо, що після виступу український гурт Kalush Orchestra звернулись до всіх глядачів конкурсу із закликом врятувати Маріуполь та бійців “Азовсталі”.

За інформацією ЗМІ, організатори “Євробачення” після цього заявили, що розуміють почуття навколо України на даний момент та вважають, що заяви Kalush Orchestra та інших виконавців, які висловлюють підтримку українському народу, мають гуманітарний, а не політичний характер.