Жителі ОРДЛО з російськими паспортами зможуть стати членами Единой России, пройшовши етап перебування в її прихильниках.

Партія влади РФ Единая Россия спростила процедуру вступу для жителів ОРДЛО з російськими паспортами. Про це заявив депутат Держдуми від ЕР Віктор Водолацький у коментарі сепаратистським ЗМІ у неділю, 30 січня.

Насамперед для вступу до партії жителям ОРДЛО, які отримали паспорт РФ, як і іншим громадянам Росії, необхідно було спочатку пробути не менше шести місяців у статусі прихильників партії. Тепер вони зможуть стати членами Единой России, минаючи етап перебування в її прихильниках.

Як стверджує депутат, жителі окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей України "своїм героїзмом завоювали право переступити цей ступінь, вони одразу приймаються до членів партії".

Водолацький додав, що перший заступник голови Ради Федерації, секретар генради ЕР Андрій Турчак виніс на президію генеральної ради партії свою пропозицію про те, щоб мешканці ОРДЛО з російськими паспортами, приписані до ростовського відділення партії, могли пройти процедуру вступу без випробувального терміну.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін дав доручення із соцвиплат для жителів Донбасу. Росія має намір надавати жителям Донбасу з паспортами РФ соціальні виплати без реєстрації в Росії.