На засіданні ТКГ обговорили, зокрема, відкриття КПВВ на лінії розмежування та обмін утримуваними особами.

Представники "ЛДНР" відмовилися від пропозиції України відкрити КПВВ на Донбасі, вимагаючи прямих контактів санітарних лікарів з ОРДЛО та з підконтрольних Києву регіонів нібито через коронавірус. Про це в середу, 9 лютого, повідомив представник Донецька у Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Сергій Гармаш.

"Закінчилося засідання ТКГ. Без зрад і проривів. <...> На гуманітарній підгрупі "республіки" вигадали новий привід не відкривати КПВВ. Дейнего з Ніканоровою вимагають прямих контактів санітарних лікарів ОРДЛО та України "для вирішення проблеми коронавірусних обмежень". Це звучить дивно, оскільки ще наприкінці року Україна зі свого боку зняла всі обмеження для в'їзду, пов'язані із КОВІДом", - розповів Гармаш.

При цьому він висловив подив, як санітарні лікарі із підконтрольних українському уряду земель можуть вплинути на те, щоб ОРДЛО зняли обмеження зі свого боку.

Також на засіданні було порушено питання обміну полоненими.

"Незважаючи на те, що обмін усіх на всіх, без жодних передумов, прямо записаний у Мінських угодах, вони вимагають процесуального очищення тих, кого ми їм вже передали, то взагалі ухвалення закону про амністію. Хоча одне з іншим абсолютно не в'яжеться. Тобто просто немає політичної волі зробити те, що Росія зобов'язалася виконати, підписавшись під Мінськом", - зазначив представник української делегації.

Зрештою, Гармаш заявив, що якщо на зустрічі радників лідерів "нормандської четвірки" буде досягнуто якихось домовленостей щодо "Мінська", то наступна зустріч у рамках ТКГ відбудеться найближчим часом. В іншому випадку сторони зберуться 2 березня.