У Зеленського пропонують створити механізм для повернення справедливості ветеранам і активістам, які були несправедливо засуджені.

Офіс президента пропонує розробити механізм перевірки резонансних кримінальних справ проти ветеранів і громадських діячів, які боролися з російською агресією, і могли стати жертвами свавілля чиновників, правоохоронців і несправедливих рішень суддів. Про це в середу, 3 березня, повідомляє прес-служба ОП.

Відзначається, що це було зроблено в якості відповіді на запит суспільства на справедливість у судах.

В ОП не виключають, що сотні ветеранів і активістів не змогли належним чином захиститися від тиску, зазнали несправедливого застосування законів мирного часу до оцінки подій, які сталися в умовах збройної агресії Росії.

"Необхідно законним чином забезпечити перевірку юридичної чистоти всіх рішень, які тоді приймалися, всіх обставин відповідних справ і того, чому люди зазнали несправедливого переслідування або не отримали належного захисту від держави", - ідеться в повідомленні.

Також пропонується ініціювати вивчення кримінальних проваджень, які розпочаті з 2014 року за фактами нападів на громадських діячів і до сих пір не завершені встановленням усіх винних.

"Уже відбулася перша нарада на майданчику Офісу глави держави під головуванням керівника Офісу президента Андрія Єрмака, у якому взяли участь представники правоохоронних органів і депутатського корпусу, Міністерства у справах ветеранів і уповноваженого Верховної Ради з прав людини", - повідомили в ОП.

Там додали, що розроблений механізм буде реалізований для повернення справедливості ветеранам і активістам.