Відповідний законопроект готовий до першого читання. До другого читання необхідні консультації із правоохоронними органами.

Законопроект про легалізацію медичного канабісу готовий для прийняття в першому читанні, заявив глава фракції Слуга народу Давид Арахамія під час брифінгу за підсумками засідання політсили, яке відбулося ввечері у понеділок, 12 липня.

Нардеп повідомив, що в ході обговорення звучали аргументи "за" і "проти" прийняття документа.

"У країні є безліч людей, які мають онкозахворювання у важкій формі. Багато з них, на жаль, отримують наркотичну залежність від опіатів. А канабіноїди, як кажуть експерти, не викликають таку залежність. Є знеболювальними й альтернативними. <...> Другий хороший аргумент, що це велика експортна індустрія, медичні препарати", - поділився думкою нардеп.

Водночас, додав він, "люди кажуть, що це наркотична речовина. Хоча в законі дуже жорстко регламентовано оборот наркотиків ... Тому, можливо, такі ризики не страшні".

Арахамія зазначив, що із цього питання необхідні додаткові консультації із правоохоронними органами щодо ризиків.

"Але загалом законопроект до першого читання готовий. Тому з великою ймовірністю я буду його підтримувати в першому читанні. Але дивитися, як між першим і другим читанням, як колектив авторів відпрацює все, щоб не дозволити вирощувати це нелегально", - резюмував глава фракції.