Поплічники президента Російської Федерації Володимира Путіна готують план з його усунення від влади. У Кремлі мають намір оголосити нібито про його хворобу.

Про це розповів російський публіцист Андрій Піонтковський.

"Російська верхівка активно обговорює оголошення хвороби Путіна і тимчасової передачі його повноважень колективному органу – Раді безпеки. Ініціатором цієї ідеї є Юрій Валентинович Ковальчук, який є одним найближчих до Путіна людей. Він менеджер всієї його величезної фінансово ї імперії й водночас його зовнішньополітичний гуру. Ковальчук - класичний ультрафашист, що дотримується крайніх імперських поглядів, ідеолог війни з Україною та Заходом, реваншу за поразку СРСР. Саме він підштовхував Путіна до війни з Україною та до війни з НАТО", - йдеться в повідомленні.

При цьому Піонтковський вказав, що головне завдання Ковальчука – збереження влади та власності всього правлячого угруповання.

"Ковальчик розумна людина. Він зрозумів, що Росія програє і в цій ситуації він вирішив, що перед ним стоїть завдання зберегти владу і власність не тільки свою, але і всього правлячого угруповання. На цьому тлі захоплення України відходить на другий план", - зазначив публіцист.

Крім того, він вказав, що такий план вирішує два важливі завдання:

  • розширюється поле зовнішньополітичного маневру - більше шансів на м'який варіант капітуляції;
  • пом'якшення шоку росіян від поразки РФ. Негатив народу щодо Путіна буде поступово наростати.