Флемінг також стверджує, що російський народ зараз починає розуміти проблеми, викликані тим, що він називає "війною вибору" Путіна.

Україна переламує ситуацію на війні проти "виснажених" російських сил. Армія РФ перебуває у виснаженому стані, а всі її попередні досягнення перетворюються на поразки.

Відповідну заяву глави Центру урядового зв'язку Великобританії (GCHQ) Джеремі Флемінга буде озвучено у вівторок в мозковому центрі Rusi. Витяги з промови оприлюднили BBC.

"Зрозуміло, що сміливі дії України на полі бою і в кіберпросторі змінюють ситуацію", - відзначить Флемінг.

За його словами, рішення президента РФ Путіна виявилися помилковими через нічим не обмежену владу. Він взяв участь у "стратегії високих ставок", яка зазнала краху через низку помилок.

Також Флемінг вважає, що попри ракетні удари по цілях по всій Україні 10 жовтня, у Москви закінчуються боєприпаси, а недавня мобілізація була демонстрацією безвиході російського президента, яка призведе до його критики і подальшої ізоляції Росії.

"Ми знаємо-і російські командири знають-що їх запаси і боєприпаси закінчуються", - йдеться в доповіді.

Крім того, за його словами, витрати Росії на війну в Україні - як з точки зору втрати людей, так і з точки зору втрати техніки - є "приголомшливими", оскільки попередні досягнення зведені нанівець.

"За відсутності ефективних внутрішніх викликів, його процес прийняття рішень виявився помилковим. Це стратегія високих ставок, яка призводить до стратегічних помилок в судженнях", - відзначить глава GCHQ.

Флемінг також стверджує, що російський народ зараз починає розуміти проблеми, викликані тим, що він називає "війною вибору" Путіна.

"Вони (росіяни - ред.) бачать, наскільки сильно Путін помилився в оцінці ситуації", - скаже він. - "Вони тікають від призову, розуміючи, що більше не зможуть подорожувати. Вони знають, що їх доступ до сучасних технологій і зовнішніх впливів буде різко обмежений".

Нагадаємо, як писав УНІАН, у своєму виступі в березні Флемінг сказав, що розвідка показала, що деякі російські солдати в Україні відмовилися виконувати накази, саботували власну техніку і випадково збили один з власних літаків.