Путін ще сподівається на те, що Захід відмовиться допомагати Україні, скоритивши військову та фінансову підтримку. Водночас кремлівський диктатор готовий виводити війська та закінчувати війну, але у нього власне бачення миру.

Таку думку висловив російський опозиційний політик Геннадій Гудков під час телемарафону.

За його словами, зараз позиція Путіна доволі очевидна. Він намагається уникнути будь-якого масштабного програшу на полі бою, який світ може розцінити як поразку Росії. Диктатор сподівається, що ситуація на фронті хоча б збережеться на чинному рівні.

"Головна мета Путіна - вийти з війни так, щоб зберегти владу. Він готовий пожертвувати всім, але не своїм іміджем переможця. Навіть якщо він "прихапає" територію Донецька та Луганська, він скаже: "Ви бачите? Вони стали на коліна у підсумку. Ми - великі. Ми воювали з усім світом. Що нам Україна? Ми її однією лівою. Світ воював з нами руками України. Світ її озброїв, там було багато легіонів іноземних. Ми - велика Росія. Ми отримали контроль над Донецьком, Луганськом і Крим наш". Ось це він видаватиме за перемогу перед нашим зомбованим населенням", - заявив Гудков.

За словами політика, Путін готовий виводити війська з України та закінчувати війну. Він вважає, що диктуватиме світу власні умови миру, а згодом "нагодує" росіян наративами про те, що "велика Росія принизила цілий світ та змусила його торгуватися".