Оголошена в росії "часткова мобілізація" не зможе створити мобілізовані резервні сили навіть такого низького рівня, який запланував президент рф володимир путін, якщо кремль не зможе швидко розв'язати фундаментальні та системні проблеми.

Про це інформує УНН, посилаючись на щоденний звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Попри заяви путіна та шойгу про мобілізацію резервістів "з бойовим досвідом", російські військкомати мобілізують чоловіків, які не відповідають заявленим кремлем критеріям, зазначають аналітики. Зокрема, посилаючись на росЗМІ та місцевих блогерів, ISW інформує, що повідомлення про мобілізацію отримують літні чоловіки, студенти, працівники військової промисловості та цивільні особи без військового досвіду.

російська бюрократична система та обізнаність військових інструкторів теж викликають невдоволення серед громадян рф. Зазначається, що працівники військкоматів є невмотивованими, що зменшує їхній ентузіазм дотримуватись передбаченого плану "часткової мобілізації".

"Виклики та помилки в перші дні проведення великомасштабної мобілізації та часткової мобілізації в розпал провальної війни не обов’язково шокуючі, хоча вони свідчать про те, що російська військова мобілізаційна інфраструктура була не краще підготовлена до великої війни, ніж самі російські збройні сили", - зазначають у Інституті вивченні війни.

Водночас ISW додає, що є ймовірність того, що міноборони рф "розв'яже деякі серйозні проблеми та налагодить роботу з мобілізації". Деякі звіти свідчать, що регіональні посадовці з мобілізації отримали квоти у такий спосіб, який призведе до помилок, а не допоможе заповнити потребу в ефективних, бойових резервних силах.

21 вересня путін заявив про часткову мобілізацію в рф.

За даними аналітиків, лише через 24 години після своєї заяви кремль вже відкрито не дотримувався обіцяних умов щодо часткової мобілізації.