Єдиний спосіб виграти розв’язану росією війну – перестати боятися рф та примножувати тактичні перемоги України.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю французькій газеті Le Figaro, опублікованому пресслужбою ОП, пише УНН.

«Єдиний спосіб виграти цю війну – перестати боятися», – зазначив Подоляк.

За його словами, щоб послабити володимира путіна і його оточення, необхідно примножувати тактичні перемоги України.

«Те, що в нас менша чисельність і менше зброї, ми компенсуємо своєю стратегічною перевагою та кращим плануванням. Російські елітні солдати вже мертві. Російські новобранці погано підготовлені. росія робить ставку лише на артилерію. Ми не шукаємо паритету з нею, а розблоковуємо поле ударом у спину. Зараз нам потрібно більше танків і реактивних систем залпового вогню великої дальності. Це математика: кожне надходження зброї прискорює наше відвоювання.

Наша перемога можлива лише за трьох умов: українці – мирні жителі і військові – мають зберігати високий моральний дух, як зараз; озброєння має й далі надходити, а російські еліти мають бути покарані ще більше. І ми не повинні слухати проросійських пропагандистів, які зараз говорять про мирні пропозиції. росія намагається виграти час», – наголосив радник керівника ОП.

Він також закликав припинити спекуляції на ядерній темі, адже Україна не є ядерною державою. І якщо росія не дотримуватиметься протоколу в цій сфері, інші ядерні держави мають реагувати відповідно.

Подоляк наголосив, що Україна повинна повернути всі свої території, які мала станом на 1991 рік.

Окрім того, на його думку, російських воєнних злочинців треба судити не тільки за Україну, а за всі минулі війни: у Грузії, у Сирії та на Донбасі з 2014 року. Він зауважив, що перемога України вилікувала б росію «від шовінізму, від якого страждає вся Європа».

Радник керівника ОП звернув увагу на те, що рф у Європі підтримує крайнощі – як украй праві політичні сили, так і вкрай ліві, – а також спричинила енергетичну кризу, від якої страждає весь регіон.

«Якщо Україна зазнає поразки, росія домінуватиме над усією Європою і нав’язуватиме їй свої цінності. Україна показала, що вона здатна вести війну, але нам потрібна допомога. Час іти до кінця – без страху», – наголосив Подоляк.