Колишня прес-секретарка президента України Юлія Мендель зізналася, що стало основною причиною її звільнення.

В інтерв'ю "КП в Україні" вона розповіла, що покинула свій пост, в тому числі й за станом здоров'я.

"Це сталося на моє прохання. І я не психанула, не прийняла рішення про звільнення моментально. Ми з Михайлом Подоляком (радник голови Офісу президента) обговорювали можливість мого звільнення, я говорила, що у мене є питання, які я не можу вирішити у цьому графіку. Перша причина мого звільнення – здоров'я. Воно у мене дуже погіршилося. У мене навантаження було в рази більше, ніж у будь-якого іншого прес-секретаря. Я вже близько трьох місяців лікуюся. І думаю, що відновилася відсотків на 80", – заявила Мендель.

Другою причиною звільнення з посади прес-секретаря Мендель назвала досягнення поставлених нею цілей на цій посаді.

"Ну і друга причина: коли вже почалося лікування, я задумалася над тим, куди йти далі. Те, що хотіла зробити в Офісі, я зробила, налагодила систему. Мій послідовник, може, це і не оцінить, але точно знаю, йому буде набагато легше", – сказала Мендель.

За її словами, для президента Володимира Зеленського її рішення про звільнення було "до певної міри" несподіванкою, але "він все зрозумів".

Закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка та захистила кандидатську дисертацію на тему "Натурфілософська металогія лірики Володимира Затуливетера у контексті поезії 1970-90 рр.".

Працювала журналістом на телеканалах ICTV, Еспресо TV, "112 Україна" та "Інтер", співпрацювала з The New York Times.

У червні 2019-го року була призначена прес-секретарем глави держави, вигравши конкурс на цю посаду та обійшовши 4 тисяч претендентів.

Заяву на звільнення написала у квітні 2021-го року.