Народного депутата спіймали під час спроби втекти за межі України, повідомив глава держави.

Президент Володимир Зеленський у ніч на середу, 13 квітня, виступив із відеозверненням за підсумками 48-го дня війни.

Так, насамперед глава держави прокоментував слова російського президента Володимира Путіна про те, що так звана "спецоперація" в Україні "йде за планом".

"Если честно, никто в мире не понимает, как вообще мог появиться такой план. Как мог появиться план, который предусматривает гибель десятков тысяч своих же солдат чуть больше, чем за месяц войны? ... Очевидно, что количество убитых мирных украинцев в Москве вообще никого не волнует", - сказав він російською мовою і додав, що відповідальність за військові злочини РФ неминуча.

Далі український лідер розповів про затримання нардепа-втікача, лідера партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, назвавши його "космонавтом".

"Дуже символічно, що саме в День космонавтики було затримано Медведчука. Він переховувався 48 днів. А ось нарешті вирішив спробувати втекти за межі нашої держави. Що ж, для цього "космонавта" - у поганому сенсі слова - не спрацювало знамените "Поехали!", - уточнив він.

Зеленський наголосив на особливому цинізмі використання нардепом української військової форми для втечі і запропонував обміняти зрадника.

"Що ж, якщо Медведчук сам обрав собі військову форму, він підпадає під правила воєнного часу. Пропоную Російській Федерації обміняти цього вашого хлопця на наших хлопців та наших дівчат, які зараз перебувають у російському полоні. Тому важливо, щоб наші правоохоронні органи та військові теж розглянули таку можливість", - наголосив президент.