За даними слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного устрою в Україні, координуючи свої дії з російськими спецслужбами.

З початку війни СБУ відкрила понад 6 тисяч кримінальних проваджень за злочини проти України. Серед цього масиву справ понад тисячу стосуються посягання на територіальну цілісність та спроби захоплення державної влади. Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Так контррозвідка СБУ затримала одного з лідерів партії Медведчука Український вибір. За даними слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного устрою в Україні, координуючи свої дії з російськими спецслужбами.

Крім того, заблоковано діяльність потужного проксі-центру спецслужб Росії, який використовувався для кібератак на державні інформресурси України та поширення ворожої пропаганди.

Також у Луганській області на співпраці з окупантами піймалася керівниця одного з відділів Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації. А на Полтавщині затримано заступника начальника митного поста, який вимагав гроші від керівника підприємства, гарантуючи безперешкодне оформлення промтоварів.