Санкції вводяться проти юридичних осіб, зокрема, низки росЗМІ. Обмеження передбачають блокування російських сайтів таких як: vedomosti.ru і mk.ru.

Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про санкції щодо нардепа Андрія Деркача і ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна,  а також юридичних осіб, зокрема й російських ЗМІ. Про це свідчать відповідні укази № 378/2021 та № 379/2021, опубліковані в неділю, 22 серпня, на сайті Офісу президента.

У додатках вказано, що санкції вводяться щодо низки фізичних осіб, а саме: Андрія Деркача, Антона Симоненка, Петра Журавля, Андрія Теліженка, Дмитра Ковальчука, Костянтина Килимника і Дениса Пушиліна.

Санкції також ввели щодо 12 російських компаній, серед яких акціонерне товариство Бізнес ньюс медіа і  веб-ресурс видання Ведомости, що належить йому.

Президент ввів в дію рішення про блокування доступу до веб-ресурсів Ростелекому, а також газет Московський комсомолець, Версія.

Серед інших підпали під санкції: акціонерне товариство ТРК-3, Фонд вивчення історичної перспективи, Асоціація благодійної допомоги Взаємодопомога, а також товариства з обмеженою відповідальністю Новінфо, Наше завтра, Лайт-принт, Народні новини, інформаційне агентство Анна-ньюс.