Президент виступив на урочистому засіданні парламенту у день прийняття Конституції України.

Президент Володимир Зеленський під час урочистого засідання у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції в понеділок, 28 червня, заявив, що вносить як невідкладний законопроект про великий герб України.

Я вношу проект законопроекту про Великий державний герб України і визначаю його як невідкладний для позачергового розгляду Верховної ради України. Доповідати законопроект під час його розгляду в Раді буде перший президент Леонід Кравчук", - заявив президент.

Також Зеленський в ході виступу повідомив, що Україна отримала три копії Конституції Пилипа Орлика, а оригінал документа привезуть на День незалежності.

"Національний архів Швеції передав Україні три копії Конституції Пилипа Орлика. Одна вже з ранку була виставлена ​​у фойє Верховної Ради. Друга буде перебувати в Офісі президента. Третя - в Конституційному суді після його оновлення і перезавантаження. До тридцятої річниці Незалежності України вперше за 311 років в Україну потрапить оригінал Конституції Пилипа Орлика", - повідомив Зеленський.

Він повідомив, що оригінал Конституції, а також булаву гетьманів Пилипа Орлика та Івана Мазепи всі охочі зможуть побачити в Софійському соборі.