Президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація навколо "Північного потоку - 2" могла б стати "серйозним" інструментом для переговорів України з Росією.

Цьому міг би посприяти канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про це Зеленський заявив під час спілкування з журналістами у Брюсселі, передає УНН.

"Ми сьогодні говорили з канцлером Шольцем з приводу "Північного потік-2"... Це, в принципі, серйозний інструмент для розмови з Росією. Я вважаю, що це дуже справедливий інструмент, який сьогодні знаходиться в руках деяких лідерів Європи. Де канцлер Шольц грає активну, одну з важливих ролей. Я б завдяки, такому інструменту, ми з ним говорили, міг би, мені здається, організувати зустріч з президентом РФ", - заявив Зеленський.

Зокрема, Президент вважає, що може використовувати ситуацію з "Північним потоком-2", щоб викликати Росію за стіл переговорів, і вирішити деякі питання, серед яких виконання Мінських домовленостей, та інші кроки для закінчення військового конфлікту на сході України.

Під час спілкування з журналістами в Брюсселі Володимир Зеленський також заявив, що під час переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном підтвердив готовність України до "нормандського" формату.

Крім того, Президент зазначив, що санкційна політика після ескалації нікого не цікавить. Україну цікавить санкційна політика до ймовірної ескалації і тоді її може і не буде.

Він підкреслив, що "саме такі відносини, попереджаючи такі небезпечні кроки, можуть дійсно зупинити той військовий конфлікт, який відбувається на Сході нашої країни вже вісім років".