Парламентська фракція “Слуга народу” планує голосувати за відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Про це заявила журналісту УНН заступниця голови парламентської фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук.

На запитання, чи фракція буде голосувати за відставку Авакова, Кравчук відповіла: "Так. Це заява за власним бажанням — було б дивно не підтримати“.

Що стосується інших фракцій, то раніше лідер партії та фракції Юлія Тимошенко заявляла в ЗМІ, що фракція “Батьківщина” не голосуватиме за відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. А народний депутат фракції “Голос” Андрій Осадчук заявив, що “Голос” підтримуватиме відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

13 липня стало відомо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подав у відставку.

Під час засідання фракції “Слуга народу” 13 липня Президент України Володимир Зеленський запропонував голову комітету з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ. І “слуги” підтримали цю пропозицію.

Денис Монастирський погодився очолити Міністерство внутрішніх справ.

Як стало відомо УНН з власних джерел, Верховна Рада розгляне у четвер, 15 липня, відставку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Так, голосування за відставку Авакова у Раді очікується уже завтра, а голосування з призначення на посаду голови МВС нардепа Дениса Монастирського очікується у п'ятницю, 16 липня.