росія і, зокрема, її президент володимир путін давно готували війну проти України. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час виступу в палаті депутатів Італії у вівторок, пише УНН.

“Це війна, яку росія готувала давно. Яку одна людина готувала давно. Одна! Десятки років. Заробляючи шалені кошти на експорті нафти і газу і направляючи їх на підготовку до війни. І не тільки проти України. Їхня мета – це Європа. Вирішальний вплив на ваше життя, контроль над вашою політикою, руйнація ваших цінностей. Не тільки наших. Демократії, прав людини, рівності, свободи. (...) Таких саме цінностей, як і у нас”, - сказав президент.

За словами Зеленського, Україна для російських військ – це брама Європи, в яку вони хочуть увірватися. Але варварство не має пройти.

Глава держави нагадав, що російське вторгнення не зупиняється вже 27 днів - майже місяць.

“Отже, потрібно ще більше санкцій, ще більше тиску, щоб росія шукала не військові резерви чи найманців десь у Лівії або Сирії. Щоб росія шукала мир. Щоб та сама одна людина шукала мир”, - заявив Зеленський.

Нагадаємо

За даними Генерального штабу ЗСУ, станом на 22 березня загальні бойові втрати рф внаслідок вторгнення в Україну в особовому складі орієнтовно становлять 15 300 осіб.