Удар Росії по Краматорську стане одним зі звинувачень на Трибуналі, який обов'язково відбудеться, наголосив глава держави.

Президент Володимир Зеленський увечері у п'ятницю, 8 квітня, виступив із відеозверненням за підсумками 44 дня вторгнення Росії в Україну.

Так, насамперед глава держави заявив, що ракетний удар російської армії по залізничному вокзалу в місті Краматорськ під час евакуації мирних жителів, як і масові вбивства в Бучі та багато інших військових злочинів Росії, має стати одним зі звинувачень на трибуналі, який обов'язково відбудеться.

"Відповідальність неминуча", - наголосив президент.

Також Зеленський відзначив важливість візитів європейських лідерів в Україну та надання Брюсселем 500 мільйонів євро на оборонні потреби нашої держави.

"Говорили також із представниками Євросоюзу і про подальші кроки для того, щоб примусити Росію до миру. Зауважив, що санкцій, які є, недостатньо. Треба ще посилити тиск на Росію. Потрібно запровадити повне енергетичне ембарго - на нафту, газ", - сказав український лідер і додав, що всі банки у РФ необхідно відключити від глобальної фінансової системи.

Нарешті президент повідомив, що триває підготовка до масової акції Stand for Ukraine, яка пройде 9 квітня у Варшаві: "Це про підтримку українців, наших переселенців. Усі кошти - для українців".