Перші евакуйовані з території заводу "Азовсталь" мирні мешканці Маріуполя мають прибути до Запоріжжя у понеділок, 2 травня. Про це повідомив у відеозверненні ввечері в неділю Президент Володимир Зеленський, пише УНН.

"Сьогодні нам нарешті вдалось розпочати евакуацію людей з «Азовсталі», після багатьох тижнів переговорів, після багатьох зустрічей різних представників країн, пропозицій, нарешті... Сьогодні вперше було дві доби припинення вогню на території, вдалось вивезти вже більше 100 цивільних - жінок, дітей, які рятувались від бойових дій саме на "Азовсталі". Враховуючи всі складнощі процесу, перші евакуйовані прибудуть в Запоріжжя завтра вранці дай Бог, там їх зустріне наша команда", - сказав Зеленський.

"Сподіваюсь, завтра будуть дотримані всі необхідні умови, щоб продовжити вивезення людей з Маріуполя. Плануємо розпочати о 08:00", - додав Президент.

Також Глава держави висловив вдячність усім, хто брав участь у підготовці порятунку людей, зокрема ООН та МКЧХ.

"Організація таких гуманітарних коридорів – це один з елементів переговорного процесу, який триває. Він – дуже складний. Але, як би складно не було, вдалось врятувати більше 350 тисяч людей з районів бойових дій", - додав він.

Президент України Володимир Зеленський раніше сьогодні підтвердив початок евакуації цивільних з Азовсталі. Перша група приблизно зі 100 осіб уже прямує на підконтрольну територію.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що сьогоднішня евакуація людей з "Азовсталі" - це лише перша частина "спецоперації", у підсумку якої планується вивезти всіх людей з заводу.