У Верховній Раді пропонують зараховувати час проходження військової служби до стажу роботи для призначення пенсій на пільгових умовах – із розрахунку один місяць служби за три місяці роботи.

Крім того, пропонується надати військовим право виїзду за кордон з метою провідати членів сім’ї за рахунок вже передбаченої в чинному законодавстві додаткової відпустки для військовослужбовців під час воєнного стану.

Про це заявив з трибуни ВР голова депутатської групи "Партія "За Майбутнє" Тарас Батенко. Відповідний законопроєкт група вже зареєструвала в парламенті.

"Першочерговим завданням українського парламенту в умовах боротьби з агресором має бути гідне відзначення внеску наших захисників і захисниць в оборону України і визволення наших земель. З цією метою наша депутатська група "За майбутнє" підготувала відповідний законопроєкт, в якому ми пропонуємо з часу його прийняття почати зараховувати один місяць служби військових в зонах бойових дій за три місяці при обчисленні вислуги років, вислуги для призначення пенсій, стажу роботи. Один місяць на фронті – за три місяці роботи. Самовідданість та героїзм українських захисників та захисниць, якими захоплюється весь цивілізований світ, заслуговують на належне відзначення державою", – заявив Тарас Батенко.  

Також, за словами народного депутата, законопроєктом пропонується надати військовослужбовцям право виїзду за кордон з метою провідати рідних за рахунок вже передбаченої в чинному законодавстві відпустки для військовослужбовців під час воєнного стану.

"Крім цього, ми пропонуємо надати право військово службовцям, які тривалий час перебувають на передовій, використати передбачену для них відпустку на провідування членів їхніх сімей, якщо такі знаходяться за кордоном. Адже військовослужбовці – це чи не єдина категорія громадян, яка найбільше заслуговує на право виїзду за кордон. Багато хто з них пішов до армії добровільно і місяцями перебував на передовій, вони мають отримати можливість зустрітися з своїми родинами, які перебувають за кордоном", – зазначив Тарас Батенко.