Компенсації за російський Північний потік-2 - це припинення війни на Донбасі і стабільність в Україні, вважає президент.

Президент України Володимир Зеленський виступає проти запуску російського газопроводу Північний потік-2. Українська влада має намір боротися за державність. Про це він заявив в інтерв'ю іноземним ЗМІ.

Глава держави також вважає важливими стабільність і спокій в країні і припинення війни на Донбасі. Саме він це бачить як компенсацію.

"А коли ми говоримо "стабільність" - це і геополітична стабільність, і стале припинення вогню, і контроль наших територій, і енергетична безпека", - наголосив Зеленський.

Він додав, що Україна має намір "боротися, незважаючи ні на що, за державність і проти Північного потоку - 2, подобається це комусь із наших європейських партнерів чи ні".

Нагадаємо, в МЗС назвали умову Києва для запуску ПП-2. Чесною компенсацією загроз для безпеки та економіки України від запуску газопроводу буде деокупація і гарантія енергетичної безпеки.

Також Korrespondent.net писав, що Сейм Польщі закликав ЄС і НАТО вжити заходів проти завершення ПП-2. Резолюція містить заклик до кроків з припинення будівництва газопроводу в ім'я поваги до цінностей ЄС, солідарності з Україною і турботи про безпеку в Європі.