Личаківський районний суд Львова відправив Віктора Медведчука під варту, повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу суду.

Сьогодні слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, яке погоджене Генеральним прокурором та обрав народному депутату України Медведчуку Віктору Володимировичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У суді повідомили, що Медведчука було затримано 12 квітня, а 14 квітня доставлено до органу досудового розслідування. Як і належить за законом не пізніше сорока восьми годин було розглянуте питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

«За наслідками розгляду вказаного клопотання слідчий суддя залишив підозрюваному Медведчуку Віктору Володимировичу обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

За клопотанням сторін кримінального провадження, з метою забезпечення безпеки учасників провадження, в тому числі підозрюваного, про що ним було подано заяву, розгляд даного клопотання здійснено слідчим суддею в порядку положень ст.336 КПК України у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення», - повідомили у суді.

На вказану ухвалу суду підозрюваний та захисник вправі подати апеляційну скаргу.