Рішення суду у справі МН17 є сигналом для Москви: уникнути відповідальності неможливо, зазначили в українському відомстві.

Рішення Окружного суду Гааги щодо збиття літака рейсу МН17 - знакова подія на шляху встановлення справедливості та забезпечення невідворотності покарання за скоєні злочини Росії. Про це йдеться у заяві МЗС України, опублікованій у четвер, 17 листопада.
 
"Воно (рішення, - ред.) стало можливим завдяки тривалій та копіткій роботі десятків слідчих та прокурорів міжнародної спільної слідчої групи, активною учасницею якої є і Україна", - сказано у повідомленні відомства.
 
У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що крім індивідуальної відповідальності, невідворотну відповідальність за збиття МН17 нестиме і РФ як держава.
 
Оголошені вироки також свідчать: на лаві підсудних зрештою опиняться і ті, хто приймав рішення і наказував про знищення пасажирського лайнера, і покарання обов'язково відбудеться.
 
"Передача злочинцям ЗРК Бук є очевидним порушенням міжнародного права, зокрема Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму. Транспортування смертоносної зброї на територію України є одним із ключових доказів у справі за позовом України до РФ, який зараз розглядається Міжнародним судом ООН", - зазначає міністерство.
 
Ухвалене Окружним судом рішення - це сигнал для РФ, і ніяка брехня не допоможе уникнути правосуддя, зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у своєму Twitter-акаунті.
 
"Вітаю перші вироки за збиття MH17. Титанічна спільна робота України, Нідерландів, Бельгії, Австралії, Малайзії... Уся вертикаль командування російських злочинців має бути притягнута до відповідальності", - наголосив глава МЗС.
 
Як ми вже писали, Окружний суд Гааги визнав трьох людей винними у аварії пасажирського лайнера рейсу МН17 Малайзійських авіаліній на Донбасі 17 липня 2014 року.