Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що Віктора Медведчука позбавлять депутатського мандату.

Окрім цього, спікер Парламенту наголосив, що фракції ОПЗЖ (Опозиційна платформа – За життя) скоро не буде існувати в українському парламенті. Про це Стефанчук повідомив під час телемарафону, пише УНН.

"З приводу пана Медведчука ведеться кримінальне провадження і як тільки ми отримаємо рішення суду, яке вступило в законну дію, це є підставою для того, щоб позбавити його депутатського мандату", – заявив Стефанчук.

Він також зазначив, що після початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, депутатів різних рівнів від ОПЗЖ підозрюють у державній зраді. У низці місцевих рад фракції політичної сили саморозпустилися.

"Не хочу робити спойлер, але думаю, що найближчим часом такої фракції в українському парламенті не буде. Уже найближчим часом", - заявив Стефанчук.

12 квітня, за наказом Президента України Володимира Зеленського, Служба безпеки України затримала народного депутата Віктора Медведчука.

На ньому була військова форма Збройних Сил України. Він намагався втекти з країни.

Москва неохоче відреагувала на ідею Києва обміняти затриманого народного депутата Віктора Медведчука на полонених українців. Прессекретар російського диктатора володимира путіна Дмитро Пєсков заявив, що Медведчук не є громадянином росії.