Є повір'я, що перед виборами слід уважно вивчати політичних гравців.

Напевно, щоб їх кишенькові пропагандисти не могли перебити людям бажання голосувати за більш адекватних кандидатів. Звичайно ж, це всього лише переконання, що не підштовхують кого-небудь до чого-небудь.

Перше, що характеризує громадського діяча – це те, як він розпоряджається своїми доходами. Так, хороший депутат буде інвестувати у власний місто, його інфраструктуру і всіляко допомагати жителям міста. Думка про те, що політик – господар свого життя, є хибною. Депутат – це слуга, який працює за наші податки і допомагає впоратися з державними та адміністративними проблемами.

Давайте ж уважно вивчимо одного з кандидатів на майбутніх виборах: Олександра Леонідовича Шевченка.

Майно Олександра Леонідовича Шевченка

Станом на 2021 рік, в деклараціях Олександра Леонідовича є всього чотири моделі наручних годинників. Наприклад, годинник марки Breitling. Середня ринкова ціна такої прикраси починається від 280 тис. гривень і доходить до 400 тис. грн. Моделей, дешевше мільйона гривень, Breitling не виробляє. Для порівняння, цих грошей вистачить, щоб забезпечити пенсією в 10 тис. грн. 40 пенсіонерів.

 

Приклад годин марки Breitling.

Але це таке, годинник, щоб вийти пару раз «у люди». У розпорядженні Олександра Леонідович є годинник марки Ulysse Nardin, середня вартість

оригіналу – від 340 тис. до 1.9 млн. гривень. Так ось, шановний Олександре Леонідовичу задекларував дві пари таких годинників. Але є і предмети скромніше, наприклад, годинник марки Longines, вони йдуть за ціною всього від 50 до 20 тис. гривень. Подумаєш, це «всього лише» пара місячних зарплат зварника 5-го розряду.

 

Орієнтовна вартість годинника марки Ulysse Nardin.

Примітно, що ціну за такі «прикраси» політик всвоєї декларації за 2019 рік не вказує. І це не дивно, бо приблизна вартість чотирьох годинників за найоптимістичнішими оцінками буде в межах від 1.4 млн. грн.. до 3 млн. грн. Давайте просто уявимо, що на ці ж гроші шановний Олександр Леонідович міг забезпечити місячним пайком 3000 бездомних або нужденних.

 

Джерело:skionline.com.ua, цитата Олександра Леонідовича «В ЖИТТІ ВАЖЛИВО НАВЧИТИСЬ ВІДДАВАТИ, А НЕ ЛИШЕ ОТРИМУВАТИ ВИГОДУ».

Ділянки Шевченко Олександра Леонідовича

Але годинник – це так, просто прикраси для виходу в магазин за булочками та кефіром. Давайте краще уважно розглянемо, якими ділянками володіє кандидат в депутати. Інформація, яка буде представлена ​​далі, була взята з офіційної декларації політика у 2019 році.

Відкриваємо декларацію Олександра Леонідовича на пункті проОб'єкти Нерухомості та рахуємо квадратні метри.

Перше, що ми побачимо – це реєстрація земельної ділянки під Буковеллю. Всього 193 кв. м. Орендується Олександром Леонідовичем. Тобто, взагалі весь Буковель по документам зареєстрований на Шевченка Олександра Леонідовича, навіть після того, як в 2014 році він був позбавлений посади директора курорту.

Цікаво, скільки коштує оренда такої ділянки? Статутний капітал ТОВ «Буковель» - 665 млн. грн. Основну суму внесла фірма «Тінарето холдинг ЛТД» з реєстрацією на Кіпрі. Кінцеві бенефіціари Буковелі: син Ігоря Палиці та його дружина, Палиця Оксана Володимирівна. Все це записано в документах фірмиТОВ «Буковель».

Далі цікавого мало, дві ділянки по 100 і 50 м. кв. для компанії ПБС, якафігурувала в скандалі про дорожні тендери. Але потім – дві вельми цікавих ділянки. Одна – в Поляниці, дві інших – в Чукалівці.

Розмір Чукалівки, невеличкого населеного пункту в Івано-Франківську, 4.5 кв. кілометри. Площа чималенька, але згідно за документами, дружині Олександра Леонідовичаналежить дві ділянки в 3.3 кв. кілометра у цьому населеному пункті. Третина населеного пункту в Івано-Франківську буквально належить дружині чиновника. У документах перераховані ще сім ділянок, крім цих.

Сумарний розмір цих будівель 1.6 кв. кілометри житлової площі. Розмір житлового будинку, в якому проживає сім'я Олександра Леонідовича скромний – 193 кв. м. Звичайно ж, цей житловий будинок стоїть в Полярніці, що в Яремчі, туристичному серці Івано-Франківської області.

Звідки у Олександра Леонідовича Шевченка гроші на дорогі ділянки і годинник?

Всього є дев'ять корупційних розслідувань, в яких фігурує ім'я Олександра Шевченко. Назвемо найцікавіші.

Збірник справ на Шевченка Олександра Леонідовича.

Його брат, ймовірно,підкуповував виборців поїздками в Буковель.

Відбувалася ця справа в 2016 році, тоді за спробу Олександра Леонідовича вручити безкоштовні поїздки в Буковель, за нього взялася поліція Івано-Франківська.Справу розслідували в поліції.

Мотивом було висунення Віктора Шевченка на вибори по Івано-Франківську. Йому вдалося перемогти, отримавши 11 тисяч голосів. Організація «Опора» тоді звернулася в поліцію з проханням провести розслідування.

Так вже вийшло, що безкоштовні квитки в Буковель впливають на прийняття рішення виборцями.

Драма в три акти:Сумнівні операції з тендерами на будівництво доріг.

Історія вкрай цікава, але у неї всього чотири акти. Головна дійова особа це компанія ТОВ «ПБС», ділянка для офісу якої зареєстрована на Олександра Леонідовича Шевченка. Статутний капітал компанії – 6 млн. грн.

Акт перший, ТОВ «ПБС» помічає Фіскальна служба.

Початок історія бере в 2015 році. А історію почала раптова думка Фіскальної служби «кого б нам перевірити?».

1. Державна Фіскальна служба підозрює працівників ТОВ «ПБС», які працюють на Олександра Шевченко, в завищенні цін на ремонт доріг.

2. Подальше розслідування показує, що ціну завищили на 22 млн. грн. Предметами завищення стали бум, бетон, щебінь та бітумна емульсія. Трасою, яка стала жертвою, була Н-09.

3. Конкретно фірма ТОВ «ПБС» освоїла 3 млн. гривень на завищенні цін матеріалів при будівництві траси державного значення Н-10 «Стрий-Мамалига».

4. Порушується кримінальна справа за номером 32015090000000059, це перевіряється черездержреєстр судових рішень України. Засідання тривають з 2015 по 2017 роки.

5. Здається, пил влігся, лиходії покарані. Але ні.

Акт другий, ТОВ «ПБС» завдає удару у відповідь.

Йшов 2018 рік. ТОВ «ПБС», мабуть, були потрібні гроші.

1. Служба Автомобільних Доріг дивиться на трасу Т-14-19 Миколаїв-Жидачів-Калуш та сумує. Чогось не вистачає. Приймається рішення виплатити 185 млн. гривень на «середній» ремонт автостради.

2. Підряд отримує ТОВ «ПБС».

3. Відкривається судова справа за статтею 364: Зловживання владою або службовим становищем. Один з фігурантів – ТОВ «ПБС». Номер справи в реєстрі: 42018101070000217

4. Розкрито, що САД не відобразили факт розтрати державних та бюджетних коштів. За що, закономірно, отримують по капелюсі.

5. ТОВ «ПБС», вловивши мотиви трюку в перший раз, ухиляється від відповідальності.

Акт третій, як в Івано-Франківську освоїли 32 млн. гривень на будівництво доріг.

Олександр Леонідович Шевченко тепер народний депутат і йому доступний такий інструмент, як «СУБВЕНЦІЯ». Це коли окрема ділянка отримує дотації від держави на розвиток проектів, корисних державним інтересам.

1. Івано-Франківська область, а конкретно, виборчий округ номер 83 отримує субвенцій на 32 млн гривень. Ініціатором такої цікавої операції став Олександр Леонідович Шевченко.

2. Гроші розподіляються між фірмами, які керуються Олександром Леонідовичем. Саме ТОВ «ПБС» отримує 16 млн гривень. Компанія-братик «Добробуд-IФ», якою тоді керував Олександр Гриньов, освоює 2 млн. гривень.

3. І гроші осіли ... десь в порожнечі.

Промотаймо час до 2020 року і ... в Івано-Франківськуламається 90 мостів, пошкоджено 130, зруйновано 1.8 км берегоукріплень. Однією з потерпілих трас була та сама Н-09, яку «ремонтували» ТОВ «ПБС». Ну і звичайно ж, коли сімейна пара вирішує прогулятися по рідному місту, то під ними просторуйнується дорога. Чи це не видатні результати ремонту більш ніж на 400 млн. гривень?

Якщо подивитися по ВДЗ та Прозорро, можна помітити, що тендери на ремонт доріг отримує тільки ТОВ «ПБС». Ось вам і відповідь на питання, звідки у Олександра Леонідовича Шевченка гроші на годинник за 2,5 млн. гривень.

 

Олександр Леонідович Шевченко, ймовірно, використовував непрямий підкуп виборців

Через те, що перемагати на чесних виборах – важко, Олександр Леонідович Шевченко міг вдаватися до непрямого підкупу. Конкретно, йдеться про 2014 рік. Тоді Олександр Шевченко обирався на 83-й округ.

Зовсім поруч проходило значуща подія – нагородження учасників художнього конкурсу «Івано-Франківськ – Місто Європейське». П'ятеро переможців отримали квитки в ... барабанний дріб ... Буковель.

Такі дії підпадають під статтю 74, частину 14: забороняється агітація з елементами передачі матеріальних благ виборцям при будь-яких умовах. Це тягне на корупційний злочин.

 

Зараз у кожного виборця є шанс щось змінити. Головне – не проспати цю можливість.