Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що не може бути жодних переговорів із терористами. А ті, хто сумнівався у силі України, мають вибачитись.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що з Росією не потрібно вести переговори, а війна має закінчитися капітуляцією Володимира Путіна. Про це він написав у Twitter.

"План геноциду, задуманий Путіним, бажання стерти Україну з карти, провалився. Він не може вести переговори. Війна має закінчитися його беззастережною капітуляцією", - написав Ландсбергіс.

Він також закликав до прискореної інтеграції України до НАТО та ЄС.

"Більше жодних скарг. Ніяких вагань. Ніяких більше переговорів з терористами. Ті, хто сумнівався в силі України, мають вибачитися. Україна захищала нас усіх, навіть коли деякі не вірили, що зможуть досягти успіху. Настав час висловити нашу глибоку подяку. Дозвольте мені бути відвертим. Наразі вже не викликає сумнівів, що Україна могла викинути Росію ще кілька місяців тому, якби з першого дня була забезпечена необхідним обладнанням", - написав глава МЗС Литви.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков на форумі заявив, що Київ не сприймає рекомендації західних партнерів розпочати "мирні" переговори з РФ і вимагає повної деокупації Донбасу та Криму.