Президенти Росії та США Володимир Путін та Джо Байден завершили двосторонні переговори у форматі телемосту, передає УНН із посиланням на російські ЗМІ.

Як повідомили російські ЗМІ, переговори тривали дві години. Розмова глав держав розпочалася приблизно о 17:08.

Сьогоднішня розмова двох лідерів - п'ята з моменту вступу Байдена на посаду американського президента. Раніше глави двох держав тричі спілкувалися телефоном, а в середині червня вони провели в Женеві очну зустріч.

Очікувалось, що темою сьогоднішньої розмови стане військове нарощування Росії навколо України та на її тимчасово окупованих територіях.

На початку зустрічі президенти обмінялися привітаннями. Байден, першим узявши слово, висловив надію на очну розмову з Путіним у майбутньому.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден зараз зважує на можливість запровадження широкого спектру санкцій проти Росії, покликаних утримати президента Росії Володимира Путіна від вторгнення в Україну.

Українська влада та західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.