Близько 900 тисяч кілограм зараженої лістерією свинини було продано в більш, ніж 500 роздрібних магазинах по всій території США, згідно з даними Міністерства сільського господарства США, передає УНН.

“Albertsons, Big Y, Piggly Wiggly, Safeway, ShopRite і Whole Foods — одні з тих магазинів, які отримали один з 27 продуктів, нещодавно відкликаних компанією Alexander & Hornung, підрозділом Perdue Premium Meat Co. У Сент-Клер Шорс, штат Мічиган, згідно зі списком, опублікованим в п’ятницю Службою безпеки та інспекції продуктів харчування Міністерства сільського господарства США”, — прокоментували в Міністерстві.

Відкликання свинячої продукції було розпочато на початку цього місяця після того, як у зразках була виявлена лістерія — бактерія, яка може викликати серйозну інфекцію і яка вражає близько 1600 американців на рік, вбиваючи близько 260 з них. За даними Центру з контролю і профілактики захворювань, інфекція найчастіше вражає вагітних жінок, новонароджених, дорослих у віці 65 років і старше, а також людей з ослабленою імунною системою.

“Симптоми включають лихоманку, болі в м’язах, головний біль, ригідність шиї, сплутаність свідомості, втрату рівноваги і судоми, яким іноді передує діарея або інші шлунково-кишкові симптоми. Інфекція лікується антибіотиками”, — пояснили фахівці.

Відкликані з продажу свинячі продукти були вироблені в різні дати, і Міністерство сільського господарства США повідомило, що деякі з них можуть все ще перебувати в холодильниках або морозильних камерах.

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.