Азербайджан і Вірменія мають мирним шляхом вирішити питання демаркації своїх кордонів, зберігаючи стабільність в регіоні, зазначили в ЄС.

Євросоюз уважно стежить за тривожними подіями на кордоні між Вірменією та Азербайджаном. Про це в п'ятницю, 14 травня, говориться в повідомленні поширеному від імені глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

"Делімітація і демаркація кордонів повинні вирішуватися шляхом переговорів в інтересах безпеки місцевого населення. Ми вітаємо триваючі контакти на технічному рівні між двома сторонами", - заявив він.

Боррель також зазначив, що Євросоюз продовжує підтримувати всеосяжне врегулювання конфлікту між країнами і закликає обидві країни шукати мирні рішення, "зберігаючи стабільність в регіоні".

У документі також наголошується, що спеціальний представник ЄС Тойво Клаар підтримував контакти з чинним головуванням ОБСЄ.

"Делімітація і демаркація кордонів повинні вирішуватися шляхом переговорів в інтересах безпеки місцевого населення. Ми вітаємо триваючі контакти на технічному рівні між двома сторонами", - заявив високий представник ЄС із закордонних справ