ЄС глибоко стурбований усіма грубими порушеннями міжнародного права і суверенітету Чехії, а також діями, спрямованими проти будь-якої держави - члена ЄС.

Європейський Союз не схвалює погрози Росії на адресу Чехії у зв'язку з недавнім видворенням дипломатів через справу про підрив на складі боєприпасів в 2014 році у Врбетіце. Про це в четвер, 22 квітня, повідомляє Європейська правда з посиланням на заяву глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

"ЄС вкрай серйозно сприймає висновки чеської влади, які базуються на великих розслідуваннях, про те, що ці дії вчинили офіцери російської військової розвідки ГРУ", - підкреслив Боррель.

За його словами, ЄС глибоко стурбований усіма грубими порушеннями міжнародного права і суверенітету Чехії, а також будь-якими подібними діями, які спрямовані проти будь-якої держави - члена ЄС.

"Підривним діям російських спецслужб проти інтересів і безпеки ЄС та його держав-членів буде і надалі в разі необхідності протиставлятися тверда рішучість, зокрема на рівні Європейського Союзу", - ідеться в заяві.

Як зазначив Боррель, Європейський Союз висловлює цілковиту солідарність із Чехією, підтримує дії, до яких до сих пір вдавалася її влада, і підтримуватиме її подальші зусилля щодо притягнення винних до відповідальності, підкреслив дипломат.