Сім'я, що володіє земельною ділянкою, на якій розташований вулкан, заявила, що отримала вже дві пропозиції від потенційних покупців.

Ісландська сім'я, що володіє ділянкою, де розташований вулкан Фаградальсфьялл, отримала пропозиції від потенційних покупців. Про це повідомляє Bloomberg в неділю, 16 травня.

"Я знаю, що земля продається за правильну ціну, і ми вже отримали принаймні дві пропозиції", - сказала співвласниця ділянки Анна Тордіс Гудмундсдоттир.

Жінка є однією з 19 спадкоємців, які володіють територією ферми, відомої як Граун.

Вчені кажуть, що вулкан Фаградальсфьялл може вивергати лаву роками. Його відвідали вже понад 10 тисяч туристів. Щоб впоратися з потоком відвідувачів, влада Ісландії влаштувала 3,5 кілометрову пішохідну доріжку до місця виверження і патрулюють територію. Влада країни виділила 564 тисячі доларів на будівництво інфраструктури і нагляд у районі виверження.

Як очікують нинішні власники, в результаті місце матиме сервісний центр і автостоянку. Крім того, передбачається видача туристичним компаніям ексклюзивних ліцензій на проїзд до місця виверження або приземлення вертольотів поруч.

Нагадаємо, що вулкан в Ісландії почав вивергатися 20 квітня після 900 років сну. Небо над Рейк'явіком забарвилося в червоний колір. Людей попросили залишатися вдома і не відкривати вікна.

Пізніше в Ісландії виникли вулканічні розломи. Довжина тріщин становить близько 100-200 метрів, місцева влада закрила доступ до території вулкана і евакуювала туристів.