Рішення компанії перевіряти телефони користувачів на наявність фото- і відеосвідчень розтління малолітніх викликало критику.

Компанія Apple відреагувала на критику свого рішення про сканування пристроїв користувачів на наявність сцен сексуального насильства над дітьми і внесли в нього зміни. Як пише Bloomberg, шукати будуть тільки ті фото, які відзначать інформаційні центри з різних країн.

Так, система буде сканувати iCloud і повідомлення і буде відзначати тільки тих користувачів, у яких знайшли хоча б 30 фото з насильством над дітьми. Тільки після цього Apple зможе провести перевірку користувача і повідомити про порушення владі.

При цьому в компанії допускають, що необхідне для перевірки кількість фото може знизитися. Бази даних Apple з фото також перевірятиме незалежний аудитор.

Система сканування фото Apple повинна запрацювати до кінця року. Вона буде працювати тільки в США і за умови, якщо у користувача включений сервіс iCloud Photos.

Також в Apple повідомили, що відмовляться від запитів урядів про використання її технологій для стеження за користувачами. Компанія запевняє, що запуск сканування фото не створює загроз.