Грузинські засоби масової інформації повідомили, що Познер прибув до Грузії, щоб відсвяткувати свій 87-й день народження.

У Тбілісі перед будівлею готелю, де в середу ввечері зупинився російський журналіст Володимир Познер, який прибув із Москви, почалися зіткнення між поліцією і учасниками організованої опозицією акції протесту. Про це в середу, 31 березня, повідомляє Telegram-канал Sputnik Грузія.

За інформацією ЗМІ, учасникам акції, які вимагають від влади видворити Познера з Грузії, вдалося відключити подачу електроенергії в будівлю готелю, також вони закидали готель, де зупинився ведучий, яйцями.

Представники низки опозиційних партій назвали неприпустимим прибуття в Тбілісі російського журналіста.

За їхніми словами, подібний візит "неприйнятний ні з моральної, ні з правової точки зору, а також з точки зору дотримання протипандемічних норм".

"Ми не плануємо розходитися і будемо тут до того часу, поки ті, хто не вважає Абхазію частиною Грузії, не покинуть нашу країну. Пройдуть безперервні акції", - сказав лідер опозиційної партії "Єдиний національний рух" Заал Удумашвілі, пишуть "РИА Новости".

 

 

Водночас у МВС Грузії заявили, що Познер знаходиться на грузинській території законно. Що стосується протиепідемічних заходів, то і в цьому випадку немає ніяких порушень, так як частина тих, хто прибув із журналістом, представили документ про зроблене щеплення проти COVID-19, а частина - довідку про негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус.

 

Раніше російський ведучий заявив про те, що Абхазія ніколи не буде частиною Грузії.