Окупанти використовують ту саму ракету, якою, за інформацією міноборони Британії, вдарили по ТЦ у Кременчуці 27 червня.

Російські військові злочинці під час масованих ударів по цивільних об'єктах та критичній інфраструктурі використовували ракети Х-32. Про це в середу, 2 листопада, заявило російське пропагандистське інформагентство РИА Новости з посиланням на своє джерело у своєму Telegram-каналі.

У повідомленні йдеться, що удари завдавали російські дальні бомбардувальники, оснащені ракетами Х-32, як їх називають росіяни - "вбивці авіаносців".

Зазначимо, що загарбники застосовували таку зброю проти України і раніше, проте лише один раз. Зокрема, за даними Міноборони Великобританії, ракети Х-32 були використані для обстрілу торгового центру у Кременчуці 27 червня, що призвело до численних жертв серед мирного населення.

Експерти зазначали, що хоча ракета Х-32 має кілька покращених характеристик у порівнянні зі своїм "прародителем" Х-22, проте вона "ще не оптимізована для точного ураження наземних цілей, особливо в міських умовах".

Х-32 - російська крилата ракета повітряного базування класу "повітря-поверхня" дальністю до 1000 км і швидкістю 4000-5400 км/год.

Ракета Х-32 виконана в корпусі Х-22 з іншим більш потужним двигуном, при цьому їхні геометричні розміри ідентичні. Замість автопілота встановлена ​​система автоматичного керування.

Нагадаємо, що, за інформацією ЗМІ, Іран готується відправити до РФ ще близько 1000 одиниць зброї. Серед них і балістичні ракети малої дальності класу "земля-земля".

Зазначимо, що у ЗСУ заявили, що Україна не має ефективних засобів захисту від балістичних ракет, які окупанти можуть отримати від Тегерана.