У Норвегії затримали росіянина, який запускав безпілотні літальні апарати.

Про це пише The Washington Post.

За даними норвезьких ЗМІ, співробітники митниці виявили у нього в багажі два дрони і кілька електронних пристроїв зберігання даних під час планової перевірки на прикордонному переході Стурскуг, єдиному пункті перетину кордону між Норвегією і Росією. 

Прокурор Аня Міккельсен Індб'єр повідомила, що 50-річного чоловіка підозрюють у порушенні санкцій, які набули чинності після нападу Росії на Україну. 

Згідно з норвезьким законодавством, літакам, що експлуатуються російськими компаніями або громадянами, заборонено "приземлятися, злітати або літати над норвезькою територією".

Адвокат росіянина Йенс Бернхард Херстад повідомив газеті Dagbladet, що його клієнт визнав політ на дронах, але відмовився повідомити, що робив у Норвегії.

Міністр юстиції Норвегії Емілі Енгер Мель заявила, що "занадто рано робити висновки".

"Відомо, що у нас є розвідувальна загроза, яка посилилася у зв'язку з тим, що відбувається в Європі", - додала вона.

Видання зазначає, що в останні тижні повідомлялося про численні спостереження безпілотників біля норвезьких морських нафтогазових платформ.

Безпеку ключової енергетичної, інтернет-інфраструктури та енергетичної інфраструктури посилили після вибухів на російських газопроводах.