Російська влада підтримує будь-які "миротворчі ініціативи" та не виключає діалогу щодо України із Заходом.

У Кремлі вітають будь-які миротворчі зусилля, спрямовані на врегулювання ситуації в Україні, і не проти того, щоб західні політики "заманили" за стіл переговорів українського лідера Володимира Зеленського. Про це на брифінгу 18 листопада заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

Так він прокоментував слова колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі про те, що той готовий "заманити Путіна" на переговори з Києвом.

"Ви знаєте, президент Путін неодноразово говорив, що ми завжди раді вітати будь-які зусилля у плані миротворчості і підтримати такі зусилля. Що стосується того, щоб заманювати когось, краще кудись заманити президента Зеленського", – наголосив Пєсков.
 

Журналісти також запитали речника, чи можливі переговори тільки з українською стороною, чи влада РФ вбачає сенс в участі Заходу.

"Безумовно, попередній досвід спілкування з Києвом показує, що без розмови із Заходом позиція Києва вельми і вкрай мінлива. Тому, скажемо так, скеровуючим, скріплюючим і зміцнюючим елементом такого спілкування могло б бути і спілкування із Заходом", – зазначив представник Путіна.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон висловив надію, що Україна повернеться до переговорів з РФ, у яких братимуть участь п'ять постійних членів Ради Безпеки ООН та європейці.