У бюлетені для голосування внесено лише одне запитання: чи приймаєте ви зміни та доповнення до Конституції Республіки Білорусь?

У Білорусі у вівторок, 22 лютого, розпочалося дострокове голосування на конституційному референдумі. Дільниці для голосування відкрилися з 10-ї ранку. Про це повідомляє Інтерфакс.

Як зазначили у Центрвиборчкомі Білорусі, проголосувати на республіканському референдумі можна достроково з 22 до 26 лютого. При цьому офіційного підтвердження причин неможливості прийти до приміщення голосування 27 лютого не потрібно.

Зазначається, що в бюлетені для голосування внесено лише одне питання: чи приймаєте ви зміни та доповнення до Конституції Республіки Білорусь?

Референдум буде вважатися таким, що відбувся, якщо в ньому візьме участь більше половини громадян, внесених до списків для голосування.

Загалом у Білорусі утворено 5 510 дільниць для голосування. Дільниці для голосування за кордоном не створювалися через незначну кількість громадян, які перебувають на консульському обліку, нестачу персоналу в дипмісіях, а також у зв'язку з епідеміологічною обстановкою.

Повідомляється, що при ЦВК Білорусі акредитовано понад 44 тис. національних спостерігачів та 131 міжнародний спостерігач (116 від СНД, а також представники Центрвиборчкомів Азербайджану, Вірменії, Росії, Киргизії, Таджикистану, Узбекистану, Казахстану та Шанхайської організації співробітництва).