Труну з тілом королеви Єлизавети II проведуть на останньому етапі королівської процесії до Единбурзького собору. Очолюватимуть процесію король Карл III та інші члени королівської родини, повідомляє УНН з посиланням на The Telegraph.

Остання подорож покійної королеви з Балморала до Віндзора почалася вчора, 11 вересня, з замку Балморал до палацу Голірудхаус в Единбурзі. Покійна Єлизавета II лежала в дубовій труні в бальній залі замку Балморал, накрита королівським штандартом і квітковим вінком, пише The Telegraph.

Громадськість мала можливість побачити королівський катафалк і вшанувати покійного монарха, коли він проїжджав через Абердиншир, а також у містах Абердін і Данді.

Сьогодні, 12 вересня, король Карл III та королева-консорт прибудуть до Единбурга з Лондона, щоб приєднатися до процесії, яка доставить труну від Холірудхауса до собору Святого Джайлза на Королівській Милі. Катафалк вирушить у супроводі військових о 14:35 за місцевим часом, король та інші члени королівської сім'ї слідуватимуть пішки. 

Коли труна з тілом Єлизавети II прибуде до собору о 14:55, її прийме почесна варта Королівської роти лучників. Потім герцог Гамільтон і Брендон, сторож палацу Голірудхаус, покладе на неї Корону Шотландії.

Після церковної служби труна стоятиме в соборі протягом 24 годин, щоб народ Шотландії міг віддати свою шану покійній королеві. Король і члени королівської сім'ї вшанують пам'ять Єлизавети II о 19:20 за місцевим часом.

Церемонія прощання Єлизаветою II завершиться державним похороном у Вестмінстерському абатстві об 11 ранку в понеділок, 19 вересня. Це день оголосять вихідним.