Колишній президент США Дональд Трамп піддав критиці главу держави Джо Байдена за те, що він і його адміністрація перестали перешкоджати будівництву трубопроводу "Північний потік - 2".

Про це він заявив в суботу, виступаючи на з'їзді республіканців Північної Кароліни. Трансляцію веде телеканал C-Span, передає УНН.

“Адміністрація Байдена цінує Америку менше. 48 тис. робочих місць були втрачені через прийняте Байденом в перший же день президентства рішення скасувати будівництво трубопроводу Keystone XL. Він прийняв рішення припинити будівництво нашого трубопроводу, але схвалив будівництво російського („Північного потоку — 2“ — ред.)”, — сказав він.

Республіканець також зазначив, що, незважаючи на активне протистояння Росії в пору свого президентства, у нього були “дуже хороші відносини з президентом Росії Володимиром Путіним”.

США 21 травня внесли в свої санкційні списки 13 судів і три російські організації, які беруть участь в будівництві “Північного потоку — 2”. Держсекретар США Ентоні Блінкен 19 травня, підтвердив, що Вашингтон відмовився від введення санкцій відносно компанії Nord Stream 2 AG — оператора “Північного потоку — 2” — і її виконавчого директора Маттіаса Варніга. За його словами, це рішення відповідає національним інтересам США.

“Північний потік — 2”- проект розширення діючого магістрального газопроводу “Північний потік”, який зв’язує Росію і Німеччину по дну Балтійського моря в обхід транзитних держав: України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських і прибалтійських країн.