Влада припускає, що близько 100 людей загинули в результаті руйнівних торнадо, які пронеслися середнім заходом і півднем США. Місто Мейфілд у штаті Кентуккі опинилося в руїнах.

За словами губернатора Кентуккі Енді Бешира, це скупчення торнадо було найбільш руйнівним в історії штату, передає Reuters. У Мейфілді смерч серед іншого зруйнував свічкову фабрику, на якій перебували 110 осіб. Близько 40 робітників вдалося врятувати.

"Руйнування не схожі ні на що, що я бачив у своєму житті, і мені важко висловити це словами. Дуже ймовірно, що тут, у Кентуккі, буде сотня загиблих", - сказав Бешир на прес-конференції.

За його словами, рятувальні роботи будуть в основному зосереджені на Мейфілді, де проживає близько 10 000 осіб.

На відео і фотографіях з місця подій видно, що цегляні будівлі в центрі міста зрівнялися з землею, а припарковані автомобілі майже поховані під завалами. Шпиль історичної будівлі суду округу Грейвс впав, а прилегла Перша об'єднана методистська церква частково обвалилася.

Начальник пожежної служби Мейфілда Джеремі Крізон, чия станція також виявилася зруйнованою, розповів, що свічкова фабрика перетворилася на "купу гнутого металу, сталі та обладнання", і що рятувальникам доводилося "повзати між жертвами, щоб дістатися до живих".